Op wereldreis: droombestemmingen en must-do’s!

This post is published in Dutch to highlight a contest where Belgian readers can win 10 Round The World trips of 12500EUR!

1. Vliegen in First Class

De ultieme luxe beleven in het vliegtuig? Boek dan een First Class vlucht. Het hoeft zelfs niet verschrikkelijk duur te zijn. Tijdens je wereldreis kan je bijvoorbeeld Emirates First Class vliegen tussen Bangkok en Hong Kong voor minder dan 600 euro. De Emirates A380 heeft zelfs een douche aan boord!
Emirates-A380-First-Class-Shower-Spa-EK148
Emirates-First-Class-A380-Caviar-Grey-Goose-Dom-Perignon-2004-Champagne

2. Zet het nieuwe jaar in Down Under

New-Years-Eve-Fireworks-Sydney-Harbour-Bridge
Elk jaar kan je rekenen op een spectaculair nieuwjaarsvuurwerk in Sydney. Mensen staan van ‘s ochtends vroeg aan te schuiven om een mooi plekje te bemachtigen voor het middernacht spektakel. Geen zin om zo lang te wachten? Koop dat een ticket voor het New Year’s Opera Gala concert en de aansluitende midnight party. Vanop het noorderterras van het Sydney Opera House hebt je perfect zicht op de Sydney Harbor Bridge en het vuurwerk! Waardige alternatieven om nieuwjaar te vieren: Times Square in New York, de Theems in London of de Burj Khalifa in Dubai.
bart-lapers-sydney-new-years-eve

3. Vier carnaval in Rio

Carnival-Rio-de-Janeiro-2010-Sambadrome-Brasil-picture-by-Bart-Lapers
Geen betere plaats op aarde om carnaval te vieren: het bruisende Rio de Janeiro! De jaarlijkse parades in de Sambadrome zijn een absolute must!
Carnival-Rio-de-Janeiro-Bart-Lapers

4. Bezoek een onbekend exotisch (ei)land

Palau-Bart-Lapers
Ooit al van het land Palau gehoord? Dit prachtige paradijs in Oceanië heeft slechts 21.000 inwoners verspreid over 250 eilanden. Je kan er fantastische boottripjes maken, duiken en, uniek in de wereld, zwemmen tussen honderdduizenden kwallen! Nee, ze bijten niet!
Bart-at-Jellyfish-Lake-Palau

5. Beleef de overweldigende natuurpracht van Canada

Bart-Lapers-Icefields-Parkway-Canadian-Rockies
Na het bezoeken van Banff en Jasper National Park ga je je afvragen hoe je die natuurervaring ooit nog gaat overtreffen! Moraine Lake, Maligne Lake, Lake Louise, Icefields Parkway, je zal van de ene verbazing in de andere vallen!
Bart-Lapers-Glacier-Skywalk-Jasper-National-Park

6. Ontdek de verborgen stad van Jordanië

Petra-by-Night-Jordan
De ultieme ervaring in het Midden-Oosten: Petra in Jordanië. Perfect te combineren met je krant lezen in de Dode Zee en een bezoek aan de Wadi Rum woestijn.
bart-lapers-wadi-rum-desert-jordan

7. Overnacht bij locals in afgelegen dorpjes

bart-lapers-laos
De leefwereld ontdekken van locals, de essentie van het reizen. Vanuit Luang Prabang in Laos kan je met White Elephant Adventures meerdaagse trips maken naar afgelegen bergdorpen die niet beschikken over stromend water of elektriciteit. Je overnacht bij locals en slaapt op de grond. Back to basics, maar een ongelooflijke ervaring!

8. Campeer een week in de woestijn

Burning-Man-2010-Black-Rock-City
Elk jaar vindt eind augustus het Burning Man festival plaats in de Nevada woestijn te California. Een week lang campeer je er tussen de hipsters, hippies en wereldverbeteraars. Je brengt alles zelf mee om een week lang te overleven. Er is niks te koop, met uitzondering van ijsblokjes! Er zijn geen douches, enkel chemische toiletten. Je fiets er rond in de woestijn (harde ondergrond) van kunstwerk naar kunstwerk en van het ene thema kamp naar het andere. Af en toe steken er zandstormen op die de zichtbaarheid tot nul herleiden. ‘s Avonds zijn er feestjes waar alle drank gratis is. Uniek!

9. Claim de Taj Mahal voor jou alleen

Bart-Lapers-at-Taj-Mahal-in-Agra-India
Sta op om 04u30 op en ga aanschuiven bij de ingang van de Taj Mahal. Vraag aan je privé gids om zijn toelichting bij dit prachtig mausoleum uit te stellen tot na je eerste bezichtiging. Wanneer de poorten open gaan om 06u00, loop je in stevige pas tot aan de Taj. Geniet van je exclusieve momenten met dit legendarische bouwwerk.

10. Laat KBC jouw wereldreis betalen!

Win een wereldreis
Geen geld om al deze bovenstaande reizen te maken? Ga dan eens langs bij KBC. Neen, niet om geld te lenen voor je reis. Hen even bellen of een bezoekje brengen is voldoende om 1 van de 10 wereldreizen ter waarde van 12500 euro te winnen! Voorwaarde is wel dat je tussen de 18 en 29 jaar oud bent. Alle info vind je in deze Kom Binnen en Vlieg Buiten facebook groep. Te jong of te oud voor de wedstrijd? Geen nood, met deze tips kan je alvast flink wat geld besparen bij het boeken van je volgende reis: goedkope vluchten en goedkope hotels.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: