Welkom Telefacts kijkers!

This post is published in Dutch as I was featured on Belgian television program Telefacts
Qatar-Airways-A380-bar-First-Class-Business-Class-Bart-Lapers
Reizen in luxe met een beperkt budget is een fantastische hobby. Het stelt je in staat de wereld te verkennen op een zeer comfortabele manier. Toch is het niet voor iedereen weggelegd. Het maximale uit je reisbudget halen vraagt veel tijd, inspanning en flexibiliteit. In deze post verwijs ik alvast naar een reeks tips & tricks om je van start te laten gaan. Sommige zijn eenvoudig toe te passen, anderen zullen meer inspanning vereisen om ze onder de knie te krijgen. Vragen? Laat gerust een comment achter, ik help je graag verder. Welkom in de wondere wereld van reizen in luxe met een beperkt budget! 🙂

Gratis op hotel, zo doe je het!

Hotel-Indigo-Paris-Opera
Volg mijn tips in het artikel verblijf gratis in luxe hotels! Te veel moeite? Lees dan toch zeker mijn 5 tips om goedkoper hotels te boeken.

First Class vliegen aan fractie v/d prijs?

Bart-Lapers-Lufthansa-First-Class-Terminal
Wil je ook graag First Class vliegen zonder duizenden euros te betalen? Dan zal je aan de slag moeten met airline miles. Neen, je hoeft niet veel te vliegen om de nodige mijlen te verzamelen!

Als eerste stap kan je best gratis frequent flyer accounts aanmaken bij volgende luchtvaartmaatschappijen: Brussels Airlines Miles & MoreAmerican Airlines AAdvantageAvianca LifeMilesUnited Mileageplus, Alaska Airlines Mileage PlanIberia Plus en British Airways Executive Club. Om deel te kunnen nemen aan promoties bij het aankopen van mijlen zal je frequent flyer account reeds aantal weken moeten bestaan. Vandaar dat ik je adviseer nu al deze accounts aan te maken. Tip: Je kan je verschillende frequent flyer accounts makkelijk beheren met behulp van Awardwallet.com

Wist je dat je ook airline miles kan verzamlen met bijna al je aankopen en betalingen? Met de kredietkaart van Brussels Airlines verzamel je mijlen in de supermarkt, bij het tanken, je online aankopen enz. Bij het aanvragen van deze kaart krijg je alvast 12000 mijlen om mee van start te gaan!

Qatar Airways First Class voor ~€900

Qatar-Airways-A380-First-Class-cabin-seat-2E
American Airlines AAdvantage verkoopt regelmatig mijlen met een extra bonus. Op die manier kan je de nodige mijlen (40,000) aankopen om van Europa naar het Midden-Oosten te vliegen in First Class voor slechts ~800EUR. Reken daar nog een kleine 100EUR bij aan taxen en fees en voor minder dan 900EUR vlieg je Qatar Airways First Class. Maar voor diezelfde 40,000 mijlen kan je bijvoorbeeld ook in een Etihad First Class Apartment vliegen! Let wel, vanaf 22 maart 2016 zal American Airlines AAdvantage 60,000 mijlen aanrekenen voor diezelfde First Class trip. Boeken voor 22 maart is dus de boodschap, vliegen kan tot maart volgend jaar!

Mis geen enkele deal!

Follow Bart Lapers on Twitter
Elke week zijn er een heel aantal deals te scoren voor zowel vliegtickets als hotels. Ik post regelmatig goede deals op mijn social media accounts. Volg mij op Twitter & Facebook en blijf op de hoogte van de laatste promoties. Daarnaast kan je ook mijn reizen volgen via Instagram.
instagram-bart-lapers-bartla

22 Comments on “Welkom Telefacts kijkers!

 1. ik zou eens graag een retour brussel – new york in business willen boeken .
  hoeveel aadvantage miles zou ik daar voor moeten kopen ?
  en waar kan ik die informatie vinden?

 2. Bart,
  Hele leuke reportage! Ik had de ‘live’ versie gemist, maar het is me dus toch nog gelukt om de trip te bekijken. En als je bij een volgende trip nog een plekje vrij hebt – laat iets weten. Dan neem ik wel eens wat verlof verlof. Of werkt reizen in first class niet met acties zoals 1 kopen + 1 gratis 🙂

 3. Dag Bart. Leuke reportage. Mijn vrouw en ik gaan eind deze maand naar Qatar. Extra beenruimte zou ik, met mijn 1m97, wel kunnen gebruiken. Heb je ergens een step by step lijstje hoe je airmiles goedkoop kan kopen en zo upgraden naar business, bijvoorbeeld? First class is niet nodig:-).

  • Dag Herman, bedankt voor je feedback. Upgraden lijkt me niet de beste deal, je kan beter de volledige Business of First Class vlucht met aangekochte mijlen boeken. Momenteel is er een vrij interessante promotie bij American Airlines AAdvantage om mijlen aan te kopen (https://www.aa.com/i18n/AAdvantage/earnMiles/buy-gift-share.jsp) Vanaf de aankoop van 60,000 mijlen (+ 22,500 bonus) heb je een goede prijs. Zo betaal je 1742USD (~1561EUR) voor 82500 mijlen. Voor 80,000 mijlen kan je heen en terug in First Class vliegen tussen Europa en het Midden-Oosten. bv Qatar Airways First Class of Etihad First class. Je moet natuurlijk eerst wel verifieren of er ‘award seats’ beschikbaar zijn voor de vluchten van uw keuze. Dit kan je best checken via de award search engine van British Airways. Collega blogger Ben Schlappig uit Amerika heeft hier een mooie handleiding voor http://onemileatatime.boardingarea.com/2014/04/01/use-british-airways-award-search-tool/ Voor de beschikbaarheid van Etihad First Class moet je dan weer ergens anders kijken, ook hiervoor is er een handleiding http://onemileatatime.boardingarea.com/2015/05/19/etihad-first-class-award-availability-trends/ Eens je beschikbare zitjes heb gevonden, bel je naar American Airlines AAdvantage om je vluchten te boeken met mijlen. Dit kan je doen voor je de mijlen koopt, zo ben je zeker dat de vluchten boekbaar zijn. Maak wel al je AAdvantage account aan. Dit is in het kort de procedure om te boeken. Inderdaad, niet eenvoudig, maar dat maakt net dat dit soort zaken mogelijk is. Anders zou iedereen het doen! Als je nog vragen hebt, laat gerust weten. 🙂

 4. Als champagne liefhebber was ik toch een beetje jaloers op de champagnes die je voorgeschoteld kreeg.Ik hou ook van de capsules daarvan 😉

 5. Knap, super, echt waar! Maar… niet weggelegd voor mensen met kinderen. Mocht je daar in slagen, ben je écht een boss wat mij betreft!

 6. Zo juist Telefacts gezien,
  Prachtig initiatief van jou om de deugden van het leven te delen met de gewone mens.
  Ik zal eens alles goed bekijken en wie weet kan ik een mooie reis boeken voor ons koppel dankzij jou tips.
  Alvast dank daarvoor
  Groetjes Carine en Didier.

 7. Hey Bart ,

  Echt knap hoe je dit allemaal doet. Ik zelf ben 18 jaar en zou graag in de paasvakantie samen met mijn vader naar Mauritius gaan, maar dit is nogal redelijk duur, zelfs tot onbetaalbaar, heb jij mss wat tips voor me zodat we toch kunnen gaan naar zo een mooie bestemming ? Alvast bedankt
  Grt Seppe

 8. Cool wat je doet! En merci om de tips te delen! Ik ben het met je eens dat je er misschien nog meer van geniet als je zoektocht op internet beloond wordt door een stevige prijsdaling! Enjoy your life, you only get one 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: